Történetünk

Szokoly méhészet mézespolc

Minőségi mézédesség

Coffee Bean

Minőségi magyar méz

Minden mézünk, hazai virágok nektárából származik. Tapasztalatunk segítségével pontosan tudjuk mire kell odafigyelni, hogy a lehető legjobb terméket tegyük az asztalodra.

Coffee Bean

közvetlenül a termelőtől

Mézeinket, családi méhészetünkben állítják elő a méhecskék. Mi pedig gondos odafigyeléssel helyezzük üvegbe.

Coffee Bean

íz garanciával

Hiszünk a termékeinkben. Ha az ön által rendelt méz nem ízlett, vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot és visszafizetjük a pénzét.

A méhészetünk rövid története

Méhészetünk jelen formája szerint az 1990-es évek óta működik. Történelmileg, a családban már a 1800as évek vége óta tartottak méheket, de modern formába, édesapám álmodta meg 90ben. Akkor még egészen hobbi méretű állománnyal dolgozott, a család méz szükségletének kielégítésére.

Fiatal koromban gyakran segítettem a méhes körüli teendőkben. A különböző virágzó kultúrákra történő vándorlás vagy a mézelvétel körül.

Aktív részese 2007-ben lettem a vállalkozásnak. Úgy éreztem ez az én utam. Megterveztük, hogyan lehetne iparszerűvé alakítani a folyamatokat. Pár éven belül 250 méhcsaláddal dolgoztunk. De ez már nem az a méhészet volt, amit annak idején annyira megszerettünk. Szalagmunkává változott és ez a termékeinken is érződött. Nehéz megmagyarázni, de kevesebb “lélek” volt a mézeinkben. 

2015-ben egy méh betegség miatt, jelentős elhullásunk volt a családok között. A következő tavaszt 30 méhcsaláddal kezdtük meg. Újra beszéltük mit is szeretnénk, és elhagytuk az ipari szemléletet. Maximalizáltuk az állományunkat 120 családban. Törekszünk a természetességre és a méhcsaládok gondos óvására. Ennek hála, minőségi mézet tudunk a vásárlóink asztalára tenni.

Jelenleg az egész család valamilyen formában részt vesz a méhészet életében. Van aki az eladásban, van aki a kiszerelésben, van aki a szakmai részében segít.

Csapatunk

id Szokoly Károly

Szakmai vezető

Ifj SZokoly Károly

Termék fejlesztés, Marketing